برخوار و میمه،‌ نامی است که برای مردم منطقه، استان اصفهان و شاید کشور در دو دهه اخیر به مراتب شنیده شده است. بررسی تاریخچه تقسیمات کشوری و وجه تسمیه و ... ما را از هدف اصلی این یادداشت دور می‌کند. تنها اکتفا می‌کنیم به این نکته که در انتخابات اولین و دومین دوره مجلس شورای اسلامی نام این حوزه انتخابیه برخوار بود، پس از آن به برخوار و میمه تغییر نام داد. برخوار و میمه تا مدت زیادی نام یک شهرستان بود که از سه بخش برخوار،‌ میمه و مرکزی تشکیل شده بود و نهایتا در سال 86 به دو شهرستان برخوار و شاهین شهر و میمه تفکیک شد و دور نیست که در آینده نزدیک، شهرستان شاهین شهر و میمه نیز خود به دو شهرستان شاهین شهر و شهرستان میمه تفکیک شود.
شهرهای این حوزه انتخابیه عبارتند از شاهین شهر،‌ دولت آباد،‌ میمه، گز، گرگاب، وزوان، لای بید، دستگرد، حبیب آباد، کمشچه، سین، شاپور آباد و خورزوق
روستاهای این حوزه انتخابیه عبارتند از: جهاد آباد، مورچه خورت،  سه، کلهرود، باغ میران، بیدشک، دهلر، محسن آباد، نظام آباد، علی آباد چی، علی آباد ملاعلی، دنبی، محمود آباد، مرغ، پروانه، شورچه، کمال آباد، خسرو آباد، زیاد آباد، سرتخت، قاسم آباد، موته، حسن رباط، ازان، لوشاب، ونداده و ...

در دوره اول مجلس شورای اسلامی، از حوزه انتخابیه برخوار، محمدرضا باباصفری با کسب 17 هزار رای و 63 درصد آرا به عنوان نماینده این حوزه انتخابیه معرفی شد. باباصفری دارای لیسانی حقوق سیاسی بود. در دوره دوم و سوم مجلس، از حوزه انتخابیه برخوار و میمه، مرحوم حجت اسلام و المسلمین علی پناهنده به ترتیب با کسب 36 و 23 هزار رای برای دو دوره به عنوان نماینده این حوزه انتخابیه برگزیده شد. در تصویر زیر اطلاعات بیشتری در خصوص منتخبین این سه دوره ارائه شده است.

انتخابات مجلس برخوار و میمه سه دوره اول

در سه دوره بعدی، به ترتیب حجت السلام و المسلمین محمدرضا ناصری دولت آبادی، حسین روشن چراغ و امراله محمدی جزی با کسب بیش از 30 هزار رای راهی مجلس شدند، جالب آنکه در این سه دوره هیچ گاه نتیجه انتخابات در مرحله اول مشخص نشد، در دوره چهارم و ششم به دور دوم کشید و در دوره پنجم انتخابات میان دوره‌ای نتیجه انتخابات را مشخص نمود. در تصویر زیر اطلاعات بیشتری پیرامون این سه دوره ارائه شده است.

انتخابات دوره چهارم و پنجم و ششم مجلس برخوار و میمه

در دوره هفتم هم مانند دوره‌های چهارم و ششم، نتیجه انتخابات در دور دوم و بین دکتر عرب زاده و حجت الاسلام حسینی دولت آبادی تعیین شد (از تعداد 71033 آرای ماخوذه هیچیک از نامزدها حائز اکثریت آرا نگردید و آقای سید محمود دولت آبادی با کسب 16981 رای و آقای ابوالفضل عرب زاده با کسب 12673 رای به مرحله دوم راه یافتند)  ولی در دوره هشتم، حجت السلام حسینی دولت آبادی در دور اول راهی مجلس شد (از مجموع 67935 آراء مأخوذه ، آقای سید محمود حسینی دولت آبادی با 26410 رأی حائز اکثریت آراء شد) و نهایتا در دوره نهم حاجی دلیگانی با کسب بیش از 56 هزار رای به عنوان نماینده این حوزه انتخابیه در مجلس انتخاب گردید. در تصویر زیر اطلاعات بیشتری در خصوص این حوزه ارائه شده است.

انتخابات دوره هفتم و هشتم و نهم برخوار و میمه

همچنین بررسی میزان مشارکت در این حوزه در جدول زیر برای 4 دوره متوالی (دوره های چهارم تا هشتم) انجام شده است.

میزان مشارکت در انتخابات مجلس برخوار و میمه و شاهین شهر

بررسی نتایج این حوزه انتخابیه نشان میدهد که مشارکت پایین مردم شهر شاهین شهر، به عنوان بزرگ ترین شهر این حوزه انتخابیه باعث شده است تا نتیجه انتخابات همواره از سوی شهرهای دیگر شهرستان تعیین شود، به طوری که به تناوب در دوره های دوم، سوم و ششم می توان نماینده را از گز و در دوره های چهارم، هفتم و هشتم از دولت آباد معرفی نمود. البته در انتخابات میان دوره ای مجلس پنجم به صورت کاملا اتفاقی و با توجه به مشارکت مردم شاهین شهر، حسین روشن چراغ از این شهر راهی مجلس شد. همچنین در دوره نهم با توجه به ترکیب کاندیداها حاجی دلیگانی که متولد شهر خورزوق است با توجه به معرفی شدن به عنوان نامزد جبهه متحد اصولگرا توانست رای بسیار زیادی در کل شهرستان کسب کند که این میزان از آرا در شهرستان سابقه نداشته است! نتایج دقیق دوره نهم به این شرح است: 1- حسینعلی حاجی 56807 2- سید محمود حسینی دولت آبادی 20146 رای 3- رضاعلی نوروزی 16319 رای 4- حسینعلی احمدی 7176 رای 5- مرتضی طغیانی 2684 رای 6- اصغر یزدانی 2453 رای 7-مهدی خانعلی 2079 رای 8- نصراله احمدی 1209 رای 9- مهدی گلشیرازی 828 رای 10- مجتبی ریزانه 780 رای

نتایج دوره نهم شاهین شهر

خواندن این متن آقای احمدرضا ایران دوست به عنوان یکی از اهالی میمه که از مناطق محروم شهرستان است و تا کنون نماینده ای از اهالی این بخش انتخاب نشده است، در خصوص نمایندگان این حوزه خالی از لطف نیست:

«انتخابات مجلس شورای اسلامی هر چهار سال یک بار در سطح کل کشور برگزار میشود، تقریبا جنب و جوش و فعالیت انتخاباتی کاندید ها از ابتدای سال چهارم مجلس شروع شده و گروهها و احزاب سیاسی سعی میکنند به طرق مختلف نامزدهای خود را به مردم معرفی کنند .حوزه انتخابیه میمه که از نظر وسعت یکی از حوزه های بزرگ انتخابیه در سطح کشور بوده از شهرستان میمه که آستانه ورودی استان اصفهان به حساب می آید شروع شده و در طول مسیری که به شاهین شهر و برخوارختم میشود ، تمام شهرها و روستاهای بین راه را نیز شامل میشود، البته در چند دور قبل شهرهای قهاب و برآن شمالی و برآن جنوبی که در نزدیکی خوراسگان قرار دارند نیز در این حوزه قرار داشتند.
در طول عمر مجلس شورای اسلامی هیچ گاه بخت با مردم بخش میمه همراه نبوده که لااقل برای یک بار نماینده ای از این خطه راهی بهارستان گردد.محمدرضا با با صفری اولین نماینده ای بود که با رای مردم به مجلس راه یافت .حدودا هفده ساله بودم که روزی یک اتومبیل تویوتا هایس جلوی پای من ترمز کرد و از من آدرس مسجد جامع میمه را گرفتند ، من با سوار شدن به همان ماشین راه مسجد جامع را در پیش گرفتیم ، با نزدیک شدن به مسجد جامع فردی که در صندلی جلوی ماشین نشسته بود ، عمامه سفید خود را بر سر گذاشت ، به هنگام پیاده شدن پلاکاردی را در بالای مسجد دیدم که روی آن نوشته بود: مقدم حجه الااسلام امید نجف آبادی را به میمه گرامی میداریم ، همان زمان متوجه شدم که فرد عمامه به سر امید نجف آبادی است که برای معرفی و تایید آقای بابا صفری به میمه آمده است .به اتفاق وارد مسجد شدیم و جمعیت به احترام امید نجف آبادی از جای برخاسته و شعارهایی در جهت خوش آمدگویی ایشان دادند.بعد از معارفه بابا صفری به مردم میمه ، شخص باباصفری به پشت تریبون رفت و از هدف خود برای رفتن به مجلس و کارهایی که قرار است برای مردم انجام دهد سخن گفت .انتخابات برگزار شد و ایشان به مجلس راه یافتند ، کمتر کسی دیگر آمدن ایشان را به میمه به یاد دارد .( امید نجف آبادی هم که آن زمان حاکم شرع دادگاههای انقلاب اسلامی اصفهان بود ، بعدها در پرونده مهدی هاشمی دستگیر و به اعدام محکوم شد ) یک بار برای گرفتن بلیط اصفهان به ترمینال جنوب رفته بودم که دست بر قضا با آقای باباصفری همسفر راه و هم صندلی شدیم ، گلایه ای از ایشان داشتم که چرا در طول مدت نمایندگی حتی برای یک بار هم به میمه نیامدید ؟ از جواب های بی سر و ته اش فهمیدم که مایل به پاسخگویی نیست .بعدها شنیدم هکتارها زمین را جهت کار کشاورزی از دولت گرفته و ردای سیاست را از تن به در کرده است .
دومین نماینده ای که از حوزه انتخابیه میمه و شاهین شهر عازم مجلس شد ، حجه الااسلام علی پناهنده معروف به حاج آقا رسول بود ، ایشان قبلا در گز فعایت داشتند و از زمانی که به مجلس راه یافت چندین بار به میمه آمد و رفت داشت ، گویا کسانی که در ستاد انتخاباتی ایشان فعالیت داشتند بعد ها جذب وزارت کشور شدند .حاج آقا پناهنده مقبولیتی در بین بسیاری از همشهریانمان داشت .بعد از این که دیگر به مجلس راه نیافتند ، ساکن تهران شده و در یکی از بنیادها به کار مشغول شد .چند سال قبل بر اثر بیماری از دار دنیا رفتند.
در بین یکی از کاندیدهایی که برای ادوار مختلف مجلس ثبت نام میکردند و دست آخر هم موفق به ورود به مجلس نمیشدند ، حاج حسین روشن چراغ بود ، ایشان فرهنگی بازنشسته و اصالتا خوزستانی بودند که در جنگ تحمیلی به شاهین شهر نقل مکان کرده بودند ، ایشان پدر شهید هم بودند، بعد از چند دوره ناکامی ، برای چهار سال به مجلس راه یافته و کاری برای مردم بخش میمه انجام ندادند.
 محمدرضا ناصری دولت آبادی یکی از روحانیانی بودند که از خطه دولت آباد کاندید ورود به مجلس شده و موفق شده ردای نمایندگی را بر تن کنند ، ایشان روابط عمومی خوبی داشته و گه گاهی برای بازدید و سرکشی به حوزه انتخابیه میمه می آمدند.گویا قسمت دیالیز بیمارستان حضرت محمد (ص) میمه به همت پدر گرامی ایشان راه اندازی و افتتاح گردید.
در مجلس اصلاحات امرالله محمدی جزی موفق شد گوی سبقت را از دیگر رقبا گرفته و وارد مجلس شود.در ایام جنگ تحمیلی برای مدتی با ایشان و اویس احمدجو که به افتخار جانبازی نائل شدند ، هم سنگر بودیم .ایشان هم کاری درخور مردم منطقه میمه در دوره وکالتشان انجام ندادند.
سید محمود حسینی دولت آبادی را شاید بتوان در بین کاندیدهای قبلی که از این حوزه وارد مجلس شده بودند ، نمره قبولی داد .سیدی آرام و محجوب و مورد احترام که در طول مدت نمایندگی خود به اکثر مناطق میمه سرکشی کرده و از نزدیک با مشکلات مردم حوزه انتخابیه خود آشنا میشدند.
حسینعلی حاجی دلیگانی آخرین نماینده ای بوده که از این حوزه وارد مجلس شورای اسلامی شده است .هیچ نماینده ای تا کنون به اندازه ایشان به حوزه انتخابیه خود سرکشی نکرده است .به دلیل خطراتی که مسافرتهای هفتگی این نماینده محترم در طول سفر به جان خود میخرد تا خود را به منطقه برساند ، باید به ایشان نمره بیست داد.در مجلس هم حضوری فعال دارند و هفته ای نیست که خبری از ایشان در رسانه های مکتوب و مجازی منتشر نشود.ایشان بسیار فعال و کوشا بوده ولی تاکنون کاری که دندان گیر باشد برای مردم منطقه میمه برنداشته اند.امیدوارم در مدتی که از نمایندگی ایشان در مجلس باقی مانده است ، شاهد کاری ماندگار از ایشان باشیم . 

با تشکر از سایت انتخاب